Oppskrifter på kaker med jordbær

Jordbærkake med vaniljekrem
Lag sukkerbrød av: 
8 egg
250 g sukker
250 g hvetemel
Pisk egg og sukker godt.
Tilsett mel. Stek i 180 grader i 20 min. midt i ovnen.

Vaniljekrem
5 dl melk
150 g sukker
50 g maisenna
2 egg
1 vaniljestang
50 g smør

Kok opp melk og sukker. Bland sammen maisenna, egg og vaniljestang i egen bolle. Hell melke- og sukkerblandingen i maisennablandingen litt etter litt og rør godt sammen.Hell alt tilbake i kjelen og kok opp mens du rører.Når blandingen er stiv, tilsetter du smøret. Du kan også kjøpe ferdig vaniljekrem i butikken.
Del sukkerbrødet i to. Dynk det med sukkerlake av 1 dl vann og 100 g sukker som er kokt opp. Pynt med friske jordbær og grønn marsipan.


Rullekake med smak av sommer
3 egg
1 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1/4 ts bakepulver

Fyll:
6-8 ss jordbærsyltetøy

Pynt:
2 dl kremfløte
Litt revet sjokolade
5 jordbær

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland forsiktig i det tørre og ha røren i en langpanne kledd med bakepapir og penslet med fett. Fordel røren i langpannen og glatt den utover. Røren bør ikke ligge i for tynt lag mot kantene for da blir de tørrstekt og sprø. Stek kaken. Den må være så godt stekt at syltetøyet ikke trekker inn i kaken, men den må heller ikke være tørrstekt.
Løsne kaken fra kantene og vend den pået sukkerstrødd matpapir. Matpapiret løsner lett fra kaken, når den pensles med kaldt vann. La kaken avkjøles litt under langpannen før syltetøyet smøres utover. Rull kaken sammen. Pisk kremfløten og fordel den utover kaken. Riv sjokolade over og pynt med jordbær.
 

Ostekake med jordbær
Bunn:
1 pakke Kornmo kjeks
Smør (ca 2-3-4 ss, prøv deg fram)

Ostefyll:
2 pk. Philadelphia kremost e.l.
1 beger rømme
sukker (smak til)
vaniljestang / vaniljesukker (etter smak)
gelatin (husker ikke akkurat hvor mye.. ca 4-5 plater tror jeg)

Knus kjeksen og smelt smøret og bland dette. Press dette sammen i en paiform e.l. slik at det dekker bunnen med et 1/2 cm tykt lag.
Bland ost, rømme, sukker og vanilje. Smelt gelantinen, bland med resten, og spre over bunnen.
Rørte jordbær (evt. jorbærsyltetøy, men rørte jordbær smaker mye bedre) Gelantin (igjen usikker på hvor mye, kommer an på hvor mye jordbær.. ca 1 plate pr. dl jordbær?) 
 

Tilslørte Hedmarksjinter
4 dl rørte jordbær m / sukker
2 dl knust havrekjeks
ca. 3 dl kremfløte

Legg jordbær, knust kjeks og kremfløte lagvis i en glassbolle (eller fordel i fire porsjonsglass) med pisket kremfløte på toppen.


Vannbakkels med jordbær og krem
15 stk.

2 dl vann
100 g smør
100 g hvetemel
3 store egg

Fyll:
1/4 ltr. kremfløte
3 ss sukker
1/4 kg. jordbær

Kok opp vann og smør. Ta i alt melet og rør godt til deigen slipper kjelen. Avkjøl deigen noe. Rør inn eggene, ett om gangen. Rør til deigen blir lett og luftig. Sett deigen som klatter med to teskjeer på en smurt stekeplate. De kan formes runde eller avlange. Inn i ovn, midterste rille - 200*C - steketid ca. 35 min. Etter 20 min. senkes varmen til 150*C. Ovnsdøren må ikke åpnes. Avkjøl helt og deles i to. Pisk fløte og sukker til krem. Bland inn oppdelte jordbær. Fyll vannbakkelsene med jordbærkrem. Dryss over melis til slutt.
 

Vannbakkelse med romkrem og jordbær
6 personer

2,5 dl vann
125 gram smør
125 gram hvetemel
4 - 5 egg
Litt salt

Vann, salt og smør kokes opp. Tilsett mel og rør over varmen til det blir en jevn masse. Avkjøl litt og tilsett eggene litt etter litt. Massen sprøytes ut på bakepapir (på størrelse med et lite egg). Bakes i ca. 20 minutter ved 180 - 200 grader.
Når vannbakkelsene er kalde deles de i 2 og fylles med friske jordbær, romkrem og litt pisket krem. Toppen overtrekkes med melisglasur tilsatt kakao. 

Bløtkake med jordbær
4 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver

Til fyll og pynt beregnes 1 ½ kurv jordbær og 3-5 dl kremfløte

Egg og sukker piskes til en fyldig eggedosis. Hvetemel og bakepulver blandes og røres lett inn. Røra tas over i en smurt rund kakeform. Inn i ovn, 150 ?C. Steketid ca. 30 min.
Kakebunn avkjøles og deles så i to før den fylles med pisket krem og jordbær i skiver. Pyntes med krem og hele, halve eller skivede jordbær.

Sommer-jordbærkake
4 egg
1 1/2 dl farin
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
1/2 kurv jordbær i skiver
6 dl kremfløte

Pynt:
1 kurv jordbær
kremfløte

Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Tilsett hvetemel som på forhånd er tilsatt bakepulver. "Løft" melet forsiktig inn med en slikkepott. Helles i rund smurt, kakeform og stekes ved 175oC i ca. 25-30 min. Avkjøles. Deles og fylles med kremfløte og jordbær skåret i skiver eller delt i to.


Sommerens festkake
1 sukkerbrød
6 dl kremfløte
¼ l vaniljeis
1 kg jordbær eller lignende
1 pakke rød gelé

Til pynt:
blåbær, rips, jordbær

Løs opp geléen etter anvisning på pakken og avkjøl. Del sukkerbrødet i tre bunner. Dynk disse med for eksempel eplesaft eller melk. Bland 3 dl kremfløte med vaniljekrem og legg dette mellom lagene sammen med mosete bær (gjem noen bær til pynten). Legg kaken på serveringsfatet. Fest kakeringen rundt kaken og legg bærene i vakkert mønster oppå kaken. Hell over helt avkjølt gelé og la dette stivne helt. Fjern ringen og pisk resten av kremen og sprøyt den rundt kanten.

Rullekake med jordbærkrem
3 store egg
125 g sukker
100 g hvetemel
¼ ts bakepulver

3 dl kremfløte
½ l jordbær
evt. litt sukker

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det forsiktig i eggedosisen. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek den på nederste rille i ovnen ved 190-200°C i 10-12 min. Hvelv kaken på en fuktig håndkle eller sukret papir. Fjern bakepapiret, og hvelv formen over kaken. La den bli helt avkjølt. Pisk kremen og rør inn knuste jordbær smakt til med litt sukker. Dekk rullekaken med dette og rull den sammen. Server kaken nylaget.

Nøttebunn med bær
3 egg
1 ¼ dl sukker
100 g hasselnøtter

2 ½ dl ferdig vaniljekrem
1 ½ dl kremfløte

jordbær
bringebær
kiwi
stjernefrukt (carambola)

Pisk stiv eggedosis og vend inn malte nøtter. Hell røren i en godt smurt, rund form, 22 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter eller til den har fått farge. Avkjøl. Pisk kremen og bland forsiktig med opprørt vaniljekrem. Dekk nøttebunnen med kremen og pynt med bær. Server straks.

Jordbærsavarin
3 egg
1 dl sukker
1 3/4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Pynt og fyll:
1/2 ltr. vaniljeis
1 ltr. jordbær

Egg og sukker piskes til eggedosis. Tilsett mel og bakepulver som på forhånd er blandet. Rør legg. Helles over i godt smurt ringform. Inn i ovn - 170*C - steketid 20-25 min. Like før servering skjæres isen i skiver som legges over på et rundt fat. Kaken hvelves og jordbærene fylles i midten.